Тепер в Україні військовим стане набагато простіше поповнювати свій автопарк, якщо є така потреба. Український уряд вніс зміну до закону "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію".

Йдеться про те, які транспортні засоби можуть бути мобілізовані для потреб Збройних сил України та інших військових формувань у особливий період.

Про це стало відомо завдяки повідомленню постійного представника Кабміну у Верховній Раді України Тараса Мельничука.

Евакуатор. Фото: Youtube
Евакуатор. Фото: Youtube

За словами Тараса Мельничука, йдеться про транспортні засоби, які перебувають на обліку підприємств, установ та організацій.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Зміни надали ТЦК (колишні військкомати – ред.) можливість подавати до сервісних центрів МВС запити на інформацію про транспорт, який може бути мобілізований для потреб Збройних сил та інших військових формувань у особливий період.

Евакуатор, скріншот: YouTube
Евакуатор, скріншот: YouTube

Які дані отримають українські захисники

Дані про реєстрацію, перереєстрацію та зняття з обліку такого транспорту з МВС зобов'язані передавати до центрів комплектування щокварталу та протягом п'яти робочих днів з дати надходження відповідних запитів.

Також не варто забувати і той факт, що в особливий період може бути "мобілізований" і транспорт приватних осіб на військові потреби. Однак при цьому потрібна участь юристів, які підтвердять цей факт.

Нагадаємо, як правильно пропускати швидку на дорозі: основні правила для водія та пішохода.

Раніше повідомлялося, зробили лат не на банановому молоці: хлопець ударив робітниці кафе, хизувався, що з КМДА.

Також, автомат краще за дрифткар: любителям поганяти Києвом видали повістки.