Українців нещодавно потішили тим, що ціни на пальне в найближчому майбутньому будуть низькими через здешевлення нафти, проте ще один експерт впевнений у протилежному.

Експерт з енергетичних питань Геннадій Рябцев заявив, що всі види палива поступово дорожчатимуть, зокрема, у травні. На його думку, це станеться, навіть якщо вдасться зберегти нинішній рівень котирувань та курсу національної валюти.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

"Зараз можна говорити про те, що ціни на нафтопродукти в Україні мають тенденцію до зростання після суттєвого зниження якраз на 1,5 – 3 гривні, хоча явно не до 40 гривень, бо такого не спостерігалося" , - зазначив він.

Йому складно оцінити, як сильно зростуть ціни, оскільки це залежить від кожної окремої мережі. Загальна тенденція зростання є, але немає чіткої цифри, до якої мають подорожчати нафтопродукти.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

"Діапазон ціни зараз досить суттєвий і більше ніж до війни, зі зрозумілих причин. Найдешевший бензин і дизпаливо у західних регіонах України, а дорожчати вони починають із наближенням до місць бойових дій", - наголосив експерт.

Також Рябцев поки що не може сказати точно, що чекає на українців з 1 липня, бо закони ще не прийняті. Але він позитивно ставиться до повернення акцизів на 20%, оскільки це поповнить держбюджет.

Ціни на бензин, Мінекономіки
Ціни на бензин, Мінекономіки

Нагадаємо, експерт показав, де знайти гроші для військових без друку, і збільшення податку: "Є варіант наведення порядку"

Раніше ми писали про те, що "ПриватБанк" готовий повернути 50% вартості проїзду на громадському транспорті: як отримати кешбек