Вже понад 400 днів триває повномасштабна війна в Україні, яку розпочали росіяни 24 лютого 2022 року.

З цього моменту розпочався незворотний і дуже стрімкий становлення нації, хоча він триває вже кілька століть.

Українці, Херсон. Фото: Bel Trew
Українці, Херсон. Фото: Bel Trew

Можна з точністю заявити, що ні про яку "дружбу" і "нейтральність" по відношенню до росіян і мови бути не може після того, що з нами трапилося. Наразі уряд запровадив заборону на виготовлення автомобільних номерних знаків, що містять символіку, асоційовану з агресією РФ проти України.

Відповідне рішення було ухвалено за визначенням №367 від 21 квітня 2023 року.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Цей документ вносить зміни до раніше ухваленої постанови Кабінету Міністрів від 11 липня 2000 р. №1081 "Про введення номерних знаків транспортних засобів, що виробляються на індивідуальні замовлення їх власників". Там було додано абзац шостий, пункту другого після слів "та іншими ознаками".

Авто на дорозі. Фото: Youtube
Авто на дорозі. Фото: Youtube

Тепер там міститься пояснення про необхідність заборони символіки комуністичного тоталітарного режиму СРСР, нацистського режиму та символів, пов'язаних із військовим вторгненням окупантів на наші землі. Тому замовити номерні знаки для автомобілів, на яких утримуватимуться літери V, Z, O — більше не можна.

Нагадаємо, причіп не забудьте: як в Україні проходить техогляд авто, і хто має їхати на перевірку вже зараз

Як повідомляв "Знай.ua", штрафувати не можна відпустити: українським водіям нагадали про порушення, на якому наживаються копи

Знай.ua писав, в уряді підказали, як оскаржити висновки медико-соціальної експертної комісії: коли звертатися на "гарячу лінію"