Українці з різних причин переофомлюють машини. Це необхідно робити при купівлі-продажу, даруванні чи передачі у спадок. Багатьом буде корисно дізнатися, як відбувається процедура, скільки коштує і що для цього потрібно.

Послугою переоформлення авто можна скористатися у будь-якому територіальному сервісному центрі МВС. Немає значення, де зареєстрований власник або його власність.

Сервісний центр МВС. Фото: скрін youtube
Сервісний центр МВС. Фото: скрін youtube

Українцям необхідно зібрати документи та пройти процедуру переоформлення у сервісному центрі. Ця послуга також доступна у додатку "Дія", але тільки для осіб, які укладають договір на території України. Попередньо потрібне проведення експертного дослідження авто, здавання та отримання номерів, а також техпаспорта.

Які документи необхідні для переоформлення машини:

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще
  • паспорти старого та нового власника;
  • копії ідентифікаційних кодів старого та нового власника;
  • свідоцтво про реєстрацію автомобіля;
  • документи, що підтверджують право власності (договір купівлі-продажу, дарчість, спадщина, або документи, завізовані в нотаріальній конторі);
  • квитанції щодо оплати послуг сервісного центру;
  • висновок/відомості про експертне дослідження транспортного засобу.

Переоформленням документів замість власника може зайнятися особа, яка її представляє, проте вона повинна мати з собою довіреність.

Авторинок, скріншот: YouTube
Авторинок, скріншот: YouTube

Ціна за таку послугу може бути різною, залежно від умов та побажань, але зразкову суму можна розрахувати на онлайн-калькуляторі на сайті Головного сервісного центру МВС.

З учасників угоди попросять понад 800 гривень. Із цієї суми 200 гривень за послуги сервісного центру, ще 350 гривень – за номерний знак, а також 312 гривень – за техпаспорт.

Нагадаємо, українцям пояснили, як самостійно збільшити розмір виплат

Раніше ми писали про те, що Ощадбанк порівняли з кіберзлочинцями: "Так ваш додаток теж як шахрай"