Зараз в Україні діє норма за якою учень, який пройшов навчання на курсах підготовки водіїв, має тільки три спроби скласти практичний іспит.

Права водія, фото zn
Права водія, фото zn

У разі провалу трьох спроб учень має знову вивчати теорію, і лише при успішній здачі теоретичного екзамена, його зможуть допустити до здачі практики.

У Головному сервісному центрі МВС повідомили про нову процедуру складання практичного іспиту на право керування транспортним засобом.

За кермом, скріншот: Youtube
За кермом, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Так, планується скасувати діючі обмеження на кількість спроб складання практичного іспиту.

Планується ж зробити так, щоб практичний іспит на право керування транспортним засобом можна було складати необмежену кількість разів протягом дії свідоцтва про закінчення автошколи (2 роки).

Також планують зробити більш зручною для процедуру отримання талону попереднього запису на практичний іспит.

за кермом, фото: Getty Images
за кермом, фото: Getty Images

Зараз щоб здати практичний екзамен, талон можна отримати в сервісному центрі МВС тільки оффлайн.

Коли зміни почнуть працювати, талон на екзамен можна буде отримати online, тобто оформлення талону буде відбуватись через сервіс Е-ЗАПИС на сайті Головного сервісного центру МВС.

водій за кермом, фото Pxhere
водій за кермом, фото Pxhere

Також претендентам на водійське посвідчення дадуть більше часу на оскарження рішення екзаменатора. Після запровадження змін строк отримання відеозапису та заперечення результатів іспиту становитиме 30 днів.

Реформа має стартувати вже влітку цього року.

Нагадаємо, ми писали, що вживані авто, які не варто купувати: які халепи чекають на нових власників.

Як повідомляв "Знай.ua" українцям розповіли важливі нюанси при отриманні компенсації за житло.

Також "Знай.ua" інформував, посередники, до побачення: українцям приготували новий формат купівлі-продажу авто, лише три кроки.