Українським водіям і тим, хто тільки збирається придбати "ластівку", варто приготуватися. Так, уже у вересні поточного року Міністерство внутрішніх справ спільно з Мінцифри можуть перенести весь процес купівлі та продажу авто в Україні повністю у цифровий формат. А точніше сказати, додаток "Дія".

Українцям необхідно розуміти, як продаватимуть та купуватимуть транспортні засоби, якщо плани чиновників втіляться у життя. За словами міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка, потрібні будуть лише продавець-покупець та два смартфони у них.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби МВС України.

Купівля автомобіля, фото: скріншот з відео
Купівля автомобіля, фото: скріншот з відео

Це нововведення було заплановане ще 2021 року - воно передбачалося постановою Кабміну від 22 вересня № 1007 "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України". Воно мало заробити через півроку після прийняття, але цьому завадило повномасштабне вторгнення рф.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляла у 2021 році прес-служба Головного сервісного центру МВС, послуга укладання договору купівлі-продажу автомобіля буде доступна в Електронному кабінеті водія та на Єдиному державному веб-порталі електронних послуг "Дія".

Авторинок. Фото: скрін youtube
Авторинок. Фото: скрін youtube

Алгоритм цього процесу передбачався таким:

1. Авторизувавшись, продавець та покупець заповнюють договір в електронному вигляді.

2. Після цього документ автоматично направляється до сервісного центру МВС для проведення всіх передбачених перевірок у відповідних реєстрах.

3. Після позитивної обробки адміністратором продавець та покупець накладають кваліфіковані електронні підписи, та договір вважається укладеним.

Нагадаємо, купівля земельних ділянок під сади та городи: депутати змінили процедуру, скільки доведеться платити.

Раніше повідомлялося, "домовлятися" не вийде: в Україні запровадять нові правила отримання прав.

Також, автоцивілку можна не платити: деяких водіїв звільнили від обов'язкового страхування.