Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко анонсував новації в сервісах купівлі та продажу автомобілів: у червні поточного року зареєструвати автомобіль можна буде безпосередньо в салоні.

У серпні номери можна буде купити онлайн, а у вересні весь процес купівлі-продажу авто переводиться у цифровий варіант, пише "Інтерфакс-Україна".

Додаток "Дія". Фото: скрін youtube
Додаток "Дія". Фото: скрін youtube

Вже у вересні з Мінцифрою плануємо весь процес купівлі-продажу автомобілів перевести в цифровий варіант — в "Дію". Потрібні тільки продавець-покупець і два смартфони у них. Усуваємо обов'язкову технічну експертизу — людям не потрібно буде стояти в чергах, давати можливі хабарі — технічна експертиза залишиться тільки за першої реєстрації автомобіля та за бажанням покупця автомобіля, який захоче перевірити технічний стан авто, - наголосив Клименко.

За словами Клименка, також буде скасовано транзитні номери, яких видавалося за рік приблизно півтора мільйона.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Автобазар, фото: Вінницькі новини
Автобазар, фото: Вінницькі новини

"У серпні плануємо запровадити онлайн-купівлю номерних знаків. Кожен громадянин зможе перевірити, які знаки є, забронювати онлайн на 10 діб та придбати у зручний час", — розповів голова МВС.

Авто, скріншот: YouTube
Авто, скріншот: YouTube

Також міністр повідомив, що реєстрація автомобіля автосалонами буде можлива вже у червні. За словами Клименка, людина приходить в автосалон, купує автомобіль і отримує там техпаспорт та номерний знак. Тобто, до сервісного центру громадянину не потрібно буде приїжджати.

Нагадаємо, ми писали, що як раніше купити авто вже не вийде: торгівля автівками зазнає суттєвих змін.

Як повідомляв "Знай.ua" в Україні приготували нові правила для "синіх" водіїв: коли за кермо краще не сідати.

Також "Знай.ua" інформував, що Тедіс-Україна ухилення від сплати податків на 270 млн грн або звідки гроші на Lamborghini Urus за $500 тис.