Норми щодо перевірки водіїв на стан алкогольного, наркотичного та інших видів сп'яніння зазнали змін.

Нещодавно урядом було внесено зміни до чинних норм, які передбачають проведення перевірок у присутності двох свідків або під запис на відеокамеру. Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Поліція, авто, скріншот: YouTube
Поліція, авто, скріншот: YouTube

Згідно з новими нормами, матеріали, записані на відео під час перевірки, мають бути додані до протоколу. Крім цього, до уваги взяли і необхідність перевірки водіїв щодо вживання різних речовин, які можуть вплинути або на увагу, або на швидкість реакції.

Вказано, що допустима кількість алкоголю у крові становить 0,2 проміле. Якщо водій перевищив цю норму, він має бути покараний штрафом, позбавленням прав або позбавленням волі (у деяких випадках).

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Наприклад, за перше порушення водій карається штрафом у розмірі 17 тисяч гривень та позбавленням прав строком на один рік. Повторне порушення загрожує штрафом у розмірі 34 тисячі гривень та позбавленням прав на три роки. А ось третє порушення, протягом одного року, може змусити водія остаточно замислитись, оскільки воно тягне за собою конфіскацію авто, позбавлення прав строком на 10 років, арешт на 15 діб та штраф у розмірі 51 тисячі гривень.

Автомобілі. Фото: скрін youtube
Автомобілі. Фото: скрін youtube

За повідомленням, нові правила набудуть чинності до кінця 2023 року після схвалення Європейським парламентом четвертої директиви про права водія.

Нагадаємо, в Україні хочуть дозволити ввезення авто без техогляду: що це означає

Як повідомляв "Знай.uа", половина Європи могла пересісти на ЗАЗ: кадри унікальної "Таврії", яку готували для елітних доріг.

Знай.ua писав, "абсурдна ідея": на українських дорогах знову працюють камери автофіксації порушень правил дорожнього руху, повний список