В Україні незабаром зміниться, а точніше, спроститься процес купівлі-продажу автомобілів. Як заявив глава Міністерства внутрішніх справ Ігор Клименко, нововведення почне працювати вже у вересні. Про це інформує портал MMR.

Так, у МВС заявили, що у червні 2023 року зареєструвати автомобіль можна буде безпосередньо в автосалоні. У серпні з'явиться можливість придбати номерні знаки в інтернеті, а з вересня весь процес купівлі-продажу машини здійснюватиметься за допомогою смартфона.

Водій. Фото: скрін youtube
Водій. Фото: скрін youtube

Наголошується, що продавець і покупець зможуть провести угоду в цифровому варіанті і для цього їм знадобляться лише смартфони із встановленим додатком Дія.

Додаток "Дія". Фото: скрін youtube
Додаток "Дія". Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Вже у вересні з Мінцифрою плануємо весь процес купівлі-продажу автомобілів перевести в цифровий варіант - до "Дії". Потрібні будуть лише продавець-покупець і два смартфони у них", - зазначив глава МВС.

Наголошується, що технічна експертиза залишиться лише за першої реєстрації авто, але за бажання покупець може повторно перевірити технічний стан машини.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Абсурдна ідея": на українських дорогах знову працюють камери автофіксації порушень правил дорожнього руху, повний список.

Також наш портал інформував, штраф у 1,5 тис грн або позбавлення прав: українським водіям нагадали про "образливі" порушення, за які жорстко карають.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, навіть із перегаром не можна: українських водіїв зроблять пішоходами на 10 років, після штрафу у 68 тисяч.