В Україні деякі АЗС знизили вартість палива після падіння світових нафтових цін. Водночас експерти зазначають, що споживання ресурсу серед водіїв поступово відновлюється, а разом із ним стабілізуються і ціни.

Засновник групи компаній "Прайм" Дмитро Леушкін прогнозує, що паливо подешевшає на всіх АЗС після зниження цін великими операторами України в преміум-сегменті.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

"Наприклад, на АЗС "Авіас" пальне знову торгується за високими цінами. На ОККО дизпаливо коштує 45 грн/л, а на "Авіас" 47 грн/л. Тому логічно буде очікувати, що "приватівці" знову зроблять крок до зниження на 3-4 гривні. Також таких кроків очікується від державної мережі "Укрнафта". Тобто деякі мережі, знижуючи ціни, просто займуть свій сегмент", - пояснив він.

До початку липня місяця ціни на пальне будуть стабільними, за оцінками експерта, а ось після водіїв чекає подорожчання через повернення податків. Однак на зростання вартості також вплине і те, що в країні розпочнеться сезон жнив, через що на пальне зросте і попит.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Нам обіцяють підвищити ПДВ з 7% до 20% з 1 липня. Тобто вже з 1 липня ми додатково маємо платити державі ще 13% від усього того, що ми маємо в резервуарах на АЗС. Ніхто ці 13% за власний рахунок не платитиме, тому логічно припустити, що ці податки просто додадуть до цін, крім того, в середині літа можливе зростання попиту на тлі очікування жнив. 53-55 грн/л, а лоукост за 47 -48 грн/л", - заявив Лешкін.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, майбутні українські водії заощадять гроші та нерви: МВС готує приємні зміни