У разі якщо водій не може надати посвідчення водія патрульним або свідоцтво про реєстрацію ТЗ, то він повинен сплатити штраф.

Розмір покарання від 425 грн до 40 тис. грн. Які штрафи можуть отримати українські водії за керування транспортним засобом без прав, йдеться на порталі МВС. Якщо водій не може надати посвідчення водія патрульним або свідоцтво про реєстрацію ТЗ, то він повинен сплатити штраф у розмірі 425 грн.

За кермом, скріншот: Youtube
За кермом, скріншот: Youtube

Своєю чергою, стандартний штраф за водіння авто без прав водія – 3 400 грн. Причому цю суму має сплатити та людина – власник транспортного засобу.

Діючим законодавством передбачено список документів, які обов'язково мають бути у власника авто чи іншої особи, яка сіла за кермо. До списку входять:

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще
  • Посвідчення водія на право керування транспортним засобом (з відповідною категорією);
  • Реєстраційний документ на ТЗ (свідоцтво про реєстрацію, технічний паспорт);
  • Страховий поліс обов'язкового страхування автоцивільної відповідальності (ОСЦПВ).

У тому випадку, коли водію тимчасово заборонено керувати автомобілем, його можуть позбавити прав водія на строк від 3 до 6 місяців. Але якщо водій знову сяде за кермо без прав чи у період тимчасової заборони – йому випишуть штраф 20 400 грн.

Якщо авто не заводиться. Фото: скриншот Youtube
Якщо авто не заводиться. Фото: скриншот Youtube

Найбільший штраф передбачено, якщо водій знову керуватиме ТЗ без прав. У цьому випадку доведеться сплатити аж 40,8 тис. грн.

Зазначимо, що випадок, коли водій має права, але категорія ТЗ не відповідає зазначеному у посвідченні, також кваліфікується як правопорушення. У цьому випадку передбачається штраф у розмірі 3400 грн.

Нагадаємо у застосунку "Дія" також є можливість завантажити посвідчення водія, та користатися ним без пластикового посвідчення.

Нагадаємо, ми писали, що чоловікам загрожує штраф у 8500 гривень: ні роботи, ні навчання.

Як повідомляв "Знай.ua" пільги скасують, час приготуватися: Верховна рада підтримала скандальну пропозицію.

Також "Знай.ua" інформував, кіт випав з вікна та розбив машину: на тварині ні подряпини.