В Україні готуються запровадити зміни щодо власників автомобілів з ГБО. Відповідний законопроєкт №6379, який передбачає нові штрафи, пов’язані з невідповідною реєстрацією необхідного обладнання, зареєстрований у Верховній Раді.

Українським водіям хочуть не підвищити, а зменшити штрафи за порушення, пов'язані з переобладнанням автотранспорту, який використовує газове паливо. Законопроєкт передбачає скорочення штрафу за перше порушення до 170 гривень, а за наступні протягом року – до 340 гривень.

Автогаз. Фото: скрін youtube
Автогаз. Фото: скрін youtube

На сьогодні покарання за це порушення передбачає штраф у розмірі 340 гривень. У разі повторного порушення протягом року водіям загрожує позбавлення прав на 3-6 місяців і навіть арешт на 5-10 днів.

Нардепи, які ініціюють ці зміни, пояснюють, що пом'якшення покарання для власників авто з ГБО, але які мають неповну реєстрацію, дадуть змогу знизити витрати на адаптацію транспортних засобів до вимог екологічної безпеки.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Машини, скріншот: YouTube
Машини, скріншот: YouTube

Варто зазначити, що законопроєкт поки що знаходиться на розгляді і його статус не змінювався з кінця 2021 року, тому невідомо коли і чи буде він взагалі прийнятий народними депутатами.

Раніше портал «Знай» повідомляв, а так можна було? Українським водіям підказали, як "зам'яти" штраф за перевищення швидкості.

Також наш портал інформував, чи з 2 тисяч гривень залишиться здача? Скільки українцям доведеться заплатити за техогляд у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що в Україні стрімко дорожчають авто з пробігом: як змінилися ціни на популярні моделі.