Вже з 1 липня в Україні повертаються акцизи на паливо та цінники на АЗС суттєво зростуть. У таких умовах дуже важливо вміти економити паливо і для водіїв є кілька корисних порад. Про це пише "obezrevatel".

Існує чимало хитрощів, які допомагають водіям зменшити витрату палива. Так, у спеку рекомендується розумно використовувати кондиціонер і не вмикати його на максимальну потужність.

Водії. Фото: Youtube
Водії. Фото: Youtube

Також важливо стежити за тиском у шинах. Якщо воно недостатнє, це може збільшити споживання палива. Рекомендується вибирати маршрути з меншим трафіком, щоб не забруднити пробки і зменшити час простою двигуна.

Регулярний техогляд автомобіля не буде зайвим. Важливо стежити за станом двигуна, адже якщо він працює неправильно, може споживати більше палива.

Популярні новини зараз
Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Автомобілі. Фото: скрін youtube
Автомобілі. Фото: скрін youtube

Витрачати менше палива допомагає манера водіння. Так, що менше допускати зупинок, то більша економія. Якщо автомобіль зупинився, то на розгін буде потрібна нова порція палива.

Експерти зазначають, що оптимальний режим – це безперервна їзда з точки старту до самого фінішу з постійною швидкістю близько 80 кілометрів на годину.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, навіщо водії з роками починають возити з собою повітряну кульку – допоможе там, де цього не чекаєш.

Також наш портал інформував, стійкі плями, з якими не впорається навіть полірування: чому досвідчені автомобілісти не радять мити авто під сонцем.

Крім того, ми писали, через скільки можна за кермо після випивки, щоб не влаштувати трагедію та не заробити штрафу.