У мережі показали киянина, який застрибнув у авто, яке при ньому завантажив евакуатор, але так робити було не слід.

Юристи прокоментували випадок з евакуатором, та зазначили, якщо ви бачите, що приїхав евакуатор забирати ваше авто, то ви маєте право підійти та вимагати віддати авто.

Евакуатор. Фото: Youtube
Евакуатор. Фото: Youtube

Якщо водій з'явився, авто мають віддати, навіть якщо погрузили. Тому замість пригати в машину, можна стати перед евакуатором і викликати поліцію, якій сказати, що вам відмовилися повернути авто, — зазначають в повідомленні.

Якщо ви вчасно повернулися до автівки, працівники поліції уже не можуть наполягати на обов’язковій евакуації автомобіля, а якщо вони все ж таки наполягають, то це неправомірно, і таким працівникам загрожуватиме адміністративна або навіть у деяких випадках кримінальна відповідальність.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн "Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців
Показати ще

Повернення евакуйованої автівки – це не процедура одного дня та й до того ж коштує чимало. Тож щоб захистити свої права, потрібно знати, у яких випадках у вас можуть забрати машину та що робити, якщо ви вже опинилися у такій ситуації.

Також юристи розповіли, у яких випадках можуть, а у яких заборонено забирати автомобіль на штрафмайданчик.

Евакуатор, скріншот з відео
Евакуатор, скріншот з відео

Забрати автівку на штрафмайданчик можуть у таких випадках:

  • якщо вона суттєво перешкоджає дорожньому руху або створює загрозу безпеці руху (наприклад, її припарковано на проїжджій частині в другому ряді, у смузі громадського транспорту, на тротуарі, на мосту, на залізничному переїзді, на трамвайних коліях, на газоні, на пішохідному переході (або ближче 10 метрів від нього), вона заважає виїзду з прилеглих територій чи руху інших автомобілів і пішоходів);
  • якщо вона стоїть на паркувальних місцях, призначених для осіб з інвалідністю чи для електромобілів.

Також забрати авто на евакуаторі можуть, якщо у ньому виявлено серйозні несправності, або є проблеми з номерними знаками.

Але якщо затриманий автомобіль не створює перешкод дорожньому рухові та не загрожує його безпеці, то такий автомобіль не може бути поміщений на штрафмайданчик.

Нагадаємо, ми писали, що найпопулярніші мінівени за доступною ціною: які вживані авто можна придбати до 8 тисяч доларів.

Як повідомляв "Знай.ua" як охолодити двигун в неймовірну спеку, навіть не заглушивши авто - ефективний метод.

Також "Знай.ua" інформував, в Україні посилили штраф за паркування на місцях для інвалідів.