Правила дорожнього руху в Україні передбачають обов'язок водія у своєму транспортному засобі мати аптечку, інакше можна отримати штраф у розмірі 680 гривень за її відсутності.

Важливо знати, що в аптечці повинні бути засоби для зупинки кровотечі та надання допомоги при інших травмах. Цікаво, що багато досвідчених водіїв зберігають в аптечці та "захист" - презерватив. Цей виріб, крім основного, можна використовувати і в ряді інших призначень.

Про це розповів один із українських автоблогерів, який постійно ділиться свіжими порадами у мережі YouTube.

Презервативи. Фото: Telegram
Презервативи. Фото: Telegram

Фахівці визначилися відразу з 8 важливими способами застосування презервативу в авто:

Популярні новини зараз
"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

1. Презерватив вміщує до 2 л води. Його можна використовувати як флягу, змивши мастило і помістивши в шкарпетку.

2. Можна використовувати як альтернативний медичний джгут, який триматиме близько шести годин без некрозу тканин, навіть якщо не послаблювати його. При глибоких порізах добре захищає латекс від бактерій і вірусів, які можуть потрапити на рану.

Аптечка, скріншот: YouTube
Аптечка, скріншот: YouTube

3. У презерватив можна покласти речі, які бояться вологи. Наприклад, сірники чи документи. Також він може захистити ліхтарик, якщо той не "любить" воду або водій знаходиться у місцях скупчення горючих газів, де одна іскра у ліхтарику може випадково призвести до вибуху.

4. Наповнивши презерватив водою, його можна використовувати як лінзу, щоб розпалити багаття. Для цього потрібно "зловити" сонячні промені та спрямувати їх на трут.

5. Цю латексну річ можна підпалити і знову ж таки розпалити багаття.

6. Надуті презервативи можуть допомогти у разі потреби триматися на воді. Для того, щоб зробити щось на зразок рятувального жилета, потрібно зняти штани, зв'язати штанини вузлом, надути два презервативи і зав'язати їх. Кульки помістити в штани, які надягають на шию так, щоб вузол із них був угорі.

Контрацепція як профілактика баланопоститу
Презервативи - надійний метод контрацепції. nakipelo.ua

7. Презервативи можна надіти на шкарпетки, щоб зберегти ноги сухими.

8. З цього засобу можна зробити поплавець - досить надути презерватив або помістити в нього пух рогозу.

Нагадаємо, в Україні посилили штраф за паркування на місцях для інвалідів.

Раніше повідомлялося, навіщо водії роблять дірки у дверях авто, не порушуючи при цьому жодних правил: "хитрість" підтриманого транспорту.

Також, за кермо цих авто краще не сідати: топ-3 ненадійні моделі.