Українських водіїв "порадували" новим прогнозом щодо підвищення цін на пальне після повернення акцизів з 1 липня. Так, за словами директора спеціальних проєктів НТЦ "Психея" Геннадія Рябцева, цінники зростуть не на 10 грн/л, а ще вищими. Про це пише today.ua.

Якщо в Україні повернуть акцизи на паливо, то цінники на АЗС зростуть більше, ніж раніше. За словами Геннадія Рябцева, якщо держава запровадить довоєнні акцизи на паливо та підвищить ПДВ із 7 до 20%, то бензин подорожчає приблизно на 12 гривень за літр.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Вартість дизельного пального, за його словами, може збільшитися на 10 гривень за літр, а скраплений газ продаватимуть на 5 гривень дорожче.

Водночас експерт наголосив, що заправні станції неодноразово піднімуть ціни на пальне, процес буде розтягнутий на етапи. Відповідно, водії не одразу відчують сильний удар по гаманцю.

Популярні новини зараз
Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки
Показати ще

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Геннадій Рябцев також вважає, що окремі мережі АЗС можуть підняти ціни на пальне ще вище. Наприклад, бензин марки А-95 можуть продавати не на 10 гривень дорожче, а на всі 15 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці переплачують за паливо по 8 гривень на літрі: експерт розкрив секрет високих цін на АЗС.

Також наш портал інформував, що краще такого не допускати: водіям показали, що стає з двигуном, коли в баку мінімум палива.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, стійкі плями, з якими не впорається навіть полірування: чому досвідчені автомобілісти не радять мити авто під сонцем.