В Україні фіксується помітне зростання роздрібних цін на бензин та дизельне пальне. У період із 28 по 29 червня окремі мережі АЗС підняли ціни на пальне на 0,6-2 гривні за літр. Про це свідчать дані моніторингу роздрібного ринку Консалтингової групи "А-95".

Українським водіям незабаром, схоже, доведеться замислитись про пересадження на велосипеди та самокати. Вже з 1 липня очікується помітне зростання цін на пальне у зв'язку із поверненням довоєнних акцизів. Втім, деякі АЗС вже почали піднімати вартість бензину та дизпалива.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Так, дані моніторингу показують, що одразу на 2 гривні за літр піднялися ціни на паливо мережі АЗС Prime. Бензин А-95 на її станціях наразі продається по 45 гривень за літр, а дизельне пальне – по 43,5 гривні за літр. Також на 2 гривні підняла ціни мережа Neftek на всі види палива.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Нарахували 25 000 гривень пенсії, а платять копійки: чому деякі пенсіонери отримують менше, ніж їм належить "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага
Показати ще

На станціях KLO бензини зросли у ціні на 1 гривню за літр. Водночас у мережі U.GO фіксується подорожчання у діапазоні 0,57-1,43 гривні за літр.

Варто зазначити, що 28 червня було зафіксовано збільшення оптової вартості бензину марки А-95 – на 1,75 гривні за літр. Також на 1 гривню подорожчало дизпаливо.

Цены на топливо. Фото: enkorr
Ціни на пальне. Фото: enkorr

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, не на 10 грн/л, а більше: ціни на бензин з 1 липня можуть злетіти вище, ніж очікувалося.

Також наш портал інформував, бензин чи бодяга: як швидко визначити якість палива звичайним папірцем.

Крім того, ми писали, готуємось до підвищення цін на АЗС: як ефективно економити паливо, топ порад для водіїв.