За втечу з місця події передбачена відповідальність – штраф 3400 гривень.

За залишення місця дорожньо-транспортної пригоди передбачена не тільки адміністративна відповідальність (ст. 122-4 КУпАП), а також і кримінальна (ст. 135 КК України).

Мобільний зв'язок, фото freeradio
Мобільний зв'язок, фото freeradio

Уповноважені особи органів Національної поліції мають право складати протоколи по статті 122-4 КУпАП (втеча з місця ДТП). Після збору доказів та складання протоколу поліція направляє матеріали по статті 122-4 КУпАП до суду за місцем вчинення правопорушення.

Особа, яка притягається до відповідальності має право користуватися своїми правами передбаченими статтею 268 КУпАП. У тому числі вона має право на адвоката. Підготувати пояснення у частині чому особа вважає себе невинною у втечу з місця ДТП.

Популярні новини зараз
В українців почнуть вилучати машини для армії: хто під загрозою Паралельні світи існують і ми живемо в одному з багатьох — фізики провели вражаюче дослідження В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку Ірина Сопонару з "Жіночого кварталу" зізналася, скільки тисяч доларів їй потрібно щомісяця для себе: "Це прикро"
Показати ще

Фото: Нацполиция, ДТП на переїзді
Фото: Нацполиция, ДТП на переїзді

Суд завчасно повідомляє водія про розгляд справи (дату, час, ім’я судді, № справи). На судовому розгляді суддя вислуховує пояснення водія, який можливо здійснив втечу з місця дорожньо-транспортної пригоди (ДТП) та до якої він причетний.

Після цього суд надає можливість заявити різного роду клопотання, у тому числі і прохання про звільнення від відповідальності через відсутність доказів вчинення порушення по ст. 122-4 КУпАП.

Нагадаємо, ми писали, що Червоний Хрест закликав гуманно грати в ігри, дотримуватись правил війни.

Як повідомляв "Знай.ua" власникам дизельних авто дозволили отримати компенсації: до 15% вартості.

Також "Знай.ua" інформував, киянин мало не вбив малюка, залишивши його в машині із зачиненими вікнами: копи вчасно втрутилися.