Для всіх наших дорогих читачів, які є водіями чи власниками авто, є дуже важливі новини. Справа в тому, що в Німеччині Вищий федеральний суд видав ухвалу, що виробники авто повинні виплатити компенсації власникам транспортних засобів з дизельним двигуном.

Однак тут є важливий нюанс, що компенсацію отримають власники дизельних авто, обладнаних незаконними пристроями маніпулювання викидами.

Про це стало відомо завдяки повідомленню порталу "Автотема".

Автомобили, фото: Знай.ua
Автомобили, фото: Знай.ua

Відповідне рішення було ухвалено після тривалого колективного позову проти Audi, Mercedes-Benz та Volkswagen.

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього
Показати ще

Суд ухвалив, що у цій справі власники можуть вимагати від 5% до 15% вартості своїх дизельних автомобілів, оснащених незаконними пристроями маніпулювання викидами.

Серед пристроїв для контролю викидів дизельних двигунів, на які посилався суддя, були так звані програми для теплових вікон, які використовували Audi, Volkswagen і Mercedes-Benz.

Авто, фото: Знай.ua
Авто, фото: Знай.ua

У компаніях говорять, що використання програмного забезпечення для зменшення або повного вимкнення ефекту фільтрації допомагає зменшити конденсацію. Однак результатом цього є підвищені викиди закису азоту та твердих частинок, ніж заявлено.

Нагадаємо, горбатий "Запорожець" одягли у піксель: авто з'явилося у Вінницькій області.

Раніше повідомлялося, бензин або бадяга: як швидко визначити якість палива звичайним папірцем.

Також порушували не ви, а заплатите 2400 гривень: водіям розповіли про великі штрафи за дрібний "косяк".