Українці з початку липня почали помічати суттєве зростання цін паливо. Яка далі ситуація чекає на водіїв, розповів директор Консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн.

Скільки будуть платити за паливо українці він розповів під час брифінгу 10 липня.

Ціни на бензин, Мінекономіки
Ціни на бензин, Мінекономіки

Сергій розповідає, що через повернення податків на паливо на довоєнний рівень, ціни на бензин та дизельне паливо майже щодня зростають на 2-3 гривні.

Фахівець прогнозує що найвищі цінники чекатимуть українців наприкінці липня-на початку серпня.

Популярні новини зараз
Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Подорожчання бензину, фото: скріншот з відео
Подорожчання бензину, фото: скріншот з відео

"Бензин А-95 у роздробі подорожчав на 3,01 грн. у середньому до 47,90 грн., дизпаливо подорожчало на 3,45 грн. до 47,86 грн. та скраплений газ подорожчав на 1,47 до 23,39 грн. за літр", - сказав він.

Куюн пояснив, що ціни на бензин та дизельне паливо залежно від мережі виросли на 2-5 гривень.

Він підкреслив, що основною причиною подорожчання стало підвищення рівня ПДВ з 7% до 20%, а ось нові акцизи поки що на ціни не впливають – паливо продають поки що з колишніми акцизами.

подорожчання палива
подорожчання палива

"Далі ми очікуємо, що ціна поступово зростатиме вже за рахунок акцизу. Акцизний збір сплачується на момент перетину кордону", – сказав Куюн.

Фахівець пояснює що чергове підвищення цін на паливо очікує українців вже на початку серпня, адже його почнуть завозити вже за новими акцизами, а поки що водіїв заправлять бензином та дизелем, які ввезли у травні та червні, до скасування пільг.

Раніше ми писали про те, що пробки та ями на дорогах йому не страшні: як виглядає автомобіль майбутнього, який вміє літати

Як повідомляв Знай.ua, далеко не 10-12 грн: українцям розповіли, як сильно подорожчає бензин на АЗС

Також портал Знай.ua писав, що 5 ознак, які буквально змусять патрульного зупинити авто: баченням на замітку