В Україні певним чином спростили процес отримання посвідчення водія, проте не для всіх громадян. Що змінилося і кого це торкнеться, пояснили у пресслужбі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Відповідно до законодавства для отримання посвідчення водія потрібно подавати документи з відомостями про зареєстроване місце проживання одержувача. Ця норма ускладнює отримання водійських прав внутрішньо переміщеним українцям, тому її вирішили змінити.

Посвідчення водія, скріншот: YouTube
Посвідчення водія, скріншот: YouTube

Так, для громадян зі статусом ВПО дещо спростили процес отримання посвідчення водія – відтепер достатньо надати лише довідку переселенця.

"Таким чином, для ВПО передбачена можливість отримувати/обмінювати посвідчення водія без документів, які підтверджують задеклароване/зареєстроване місце проживання (перебування) на території України. Їм достатньо надати довідку про взяття на облік ВПО, у якій зазначено фактичне місце проживання", - пояснили в відомстві.

Популярні новини зараз
Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня
Показати ще

Посвідчення водія, скріншот: YouTube
Посвідчення водія, скріншот: YouTube

Зазначається, що для ще більшої зручності переселенці можуть надавати довідку не лише у паперовому вигляді, а й у електронному, в додатку "Дія".

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, не доведеться давати хабарі: як майбутнім водіям з першого разу скласти іспити.

Також наш портал інформував, скільки українцям коштуватиме навчання в автошколі та отримання посвідчення водія: важливі нюанси та ціни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, обмін посвідчення водія під час війни: що змінилося для водіїв.