Для всіх наших дорогих читачів, які є водіями, є важливі новини. В українських ПДР є конкретний перелік несправностей, з якими забороняється експлуатація авто.

Неприємно визнавати, але далеко не всі водії дотримуються цих правил і дуже ризикують, коли керують машиною з несправностями. Про це нагадує портал "Автотема".

Габаритні вогні. Фото кадр "Youtube"
Габаритні вогні. Фото кадр "Youtube"

Патрульна поліція може виписувати штрафи за найпоширеніші порушення і навіть вилучати права водія на строк до шести місяців. Серед порушень, які можуть призвести до таких штрафів, є водіння з габаритними вогнями, що не працюють.

Виявити таких порушників стає відносно легким, особливо вночі. Відповідно до ч. 1 ст. 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП), водіям, яких упіймали з непрацюючими габаритними вогнями, загрожує штраф у розмірі 340 гривень. А ось повторне порушення протягом року може призвести до вилучення посвідчення водія на строк від трьох до шести місяців.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Авто, фото: Знай.ua
Авто, фото: Знай.ua

Правила дорожнього руху України чітко визначають, що водії мають переконатися, що їхні транспортні засоби перебувають у належному робочому стані перед тим, як виїхати на дорогу. Однак водіям може бути складно стежити за тим, чи лампочки працюють під час руху.

Якщо лампочка перегоріла під час поїздки, це не вважається адміністративним правопорушенням. Проте водії повинні вжити негайних заходів для усунення цієї проблеми.

У випадках, коли габаритні вогні виходять з ладу під час поїздки, а водій не знає про це, це не вважається адміністративним правопорушенням, а скоріше можливістю оперативно вирішити проблему. Штрафи, накладені поліцією в таких ситуаціях, вважаються незаконними та можуть бути скасовані в установленому законом порядку.

Нагадаємо, як вибрати якісне і на що звернути увагу: приклади "вічних" автомобілів.

Раніше повідомлялося, дитяче автокрісло в авто: за що можуть вліпити штраф батькові-водієві.

Також, тату, не ганяй – на тебе чекає банк: українських водіїв з аліментами перетворять на пішоходів.