Ціни на бензин в Україні суттєво зростуть вже у найближчий час. Фахівці зазначають, що за літр доведеться додатково викласти приблизно на 4 гривні більше.

Про це розповів гендиректор однієї із мереж Леонід Косянчук, повідомляє Obozrevatel.

Ріст ціни пов'язаний із повернення з 1 липня довоєнного розміру ПДВ у 20% (з початку війни діяла пільгова ставка у 7%).

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

У липні мережі АЗС продавали старі запаси пального, закуплені ще до початку липня. Однак ці запаси майже вичерпалися, тож тепер на автозаправні станції змушені переглянути цінники.

Популярні новини зараз
Ті, хто платить по 100 грн/куб – ще щасливчики: як в Україні можуть змінитись тарифи на воду Тепер без цього документу з дому ні ногою: чоловікам нагадали про штраф від 17 до 25 тисяч гривень Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня
Показати ще

"Запаси вичерпалися і процес підвищення цін уже відбувається. "Група "Приват" вже на 1 грн "піднялася". До сьогодні трималися на старих запасах, перегляді маржі і завдяки системі лояльності, але з цим уже покінчено. Ніхто нікуди не подінеться, ціни підвищать. У нас 98% пального надходить за імпортом, а податки сплачуються на кордоні", – зауважив Косянчук.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Він прогнозує, що буквально у найближчі один-два тижні ціни на бензин зростуть приблизно на 3-4 грн.

Таким чином, вартість марки бензину А-95 може сягнути 51,5-52,5 грн/л.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Засновник Prime Group Дмитро Леушкін висловив подібний прогноз.

"Звичайно, 60 гривень поки не буде, але 55 – цілком таки вже відчувається... Червневе пальне – "доподаткове" – вже закінчується, а ціноутворення липня просто в іншій площині, на кілька поверхів вище лежить", – пояснив Леушкін.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Чергове зростання цін на паливо, потягне за собою здорожчання майже усіх товарів та послуг, адже компанії будуть вимушено збільшувати витрати на логістику.

Раніше повідомлялося, що українцям дозволили "зливати" героїв паркування: дивіться уважно, можна заробити.

Також, тьмяна фара і немає скла? За які несправності українські водії попрощаються з правами у 2023 році.