Українцям, що хочуть отримати водійські права надається можливість самостійно готуватись до складання теоретичного іспиту в сервісному центрі МВС.

Про нововведення йдеться у пресслужбі головного сервісного центру МВС. Також відбулося запровадження адміністративної відповідальності у сфері підготовки та допуску водіїв до керування транспортними засобами.

Права, фото: гугл
Права, фото: гугл

Зміни задокументовані у Законі України "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запровадження адміністративної відповідальності у сфері підготовки та допуску водіїв до керування транспортними засобами".

Які штрафи передбачаються для працівників навчальних закладів

Порушення посадовими особами навчальних закладів може спричинити наступні наслідки:

Популярні новини зараз
Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

  • Здійснення підготовки або перепідготовки водіїв транспортних засобів особою, яка не має чинного документа спеціаліста з підготовки водіїв транспортних засобів, буде тягнути за собою накладення штрафу від 500 до 800 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 8500 грн до 13600 грн.
  • Допуск осіб, які не склали теоретичний іспит, до практичної підготовки водіїв, також підлягатиме штрафу в тій же сумі від 8500 грн до 13600 грн.
  • Проведення практичної підготовки водіїв з використанням транспортних засобів, обладнаних з порушенням вимог Правил дорожнього руху, або особою, яка позбавлена права керування транспортними засобами, також підлягатиме штрафу від 8500 грн до 13600 грн.

Для вищого керівництва також є покарання, а штрафи на порядок вищі.

Нагадаємо, ми писали, що як ухилянти уникають призову: ДБР розкрило основні схеми.

Як повідомляв "Знай.ua" запах обману: як захиститись від покупки підроблених парфумів в інтернеті.

Також "Знай.ua" інформував, українським водіям нагадали про нові правила ПДР.