Повернення довоєнних ставок податків на пальне з 1 липня – не єдина причина подорожчання ресурсу. За словами експерта, на ситуацію також впливає зростання цін на нафту на світовому ринку.

Економіст, координатор експертних груп Економічної експертної платформи Олег Гетьман попереджає, що з вересня в Україні ціни на бензин і дизпаливо злетять до 54-55 грн/л, але газ дорожчатиме помірними темпами, до 22-24 грн/л.

фото Getty Images
Транспортування нафти, паливо, бензин \\ фото Getty Images

"На світовому ринку нафта, на жаль, поповзла вгору. З трохи більше 70 доларів місяць тому вона піднялася до 86 доларів за барель Брент. І саме тому будуть потроху зростати ціни на наших заправках на бензин, на дизпаливо", - сказав він.

За його спостереженнями, прогнози експертів збулися і ціни після повернення ПДВ та акцизів до 20% зросли на 4-5 гривень, проте треба враховувати і "нафтовий" фактор впливу, через який вартість бензину та дизпалива злетить ще вище.

Популярні новини зараз
"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам 2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

АЗС, фото: Informator
АЗС, фото: Informator

За прогнозом Олега Гетьмана, українські водії відчують зміни вже з початком осені, на заправках неминуче зростуть цінники. Як він каже, бензин та дизпаливо до 54-55 грн/л, а газ до 22-24 грн/л.

Раніше ми писали про те, що жодних шкарпеток і дезодорантів: 10 найпрактичніших подарунків для власника авто

Як повідомляв Знай.ua, шукай каністри: українцям показали, на яких АЗС можна придбати найдешевше паливо

Також портал Знай.ua писав, що немає вогнегасника – немає прав! Українські водії ризикують залишитись пішоходами на 6 місяців