Верховна Рада планує внести зміни до правил та штрафів, які будуть стосуватися власників автомобілів з встановленим газовим обладнанням (ГБО).

Автомобілі. Фото: скрін youtube
Автомобілі. Фото: скрін youtube

Текст законпроект передбачає, що за перше порушення власникам авто з ГБО загрожує штраф у розмірі 170 гривень, а за наступні порушення протягом року – 340 гривень.

ГБО, фото: youtube
ГБО, фото: youtube

Проте, для того, щоб законопроєкт набрав силу, йому необхідно буде пройти два читання в парламенті та отримати необхідну кількість голосів, для того щоб його підписав Президент.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Зараз розмір штрафу за порушення, пов’язане із газобалонним обладнанням, становить 340 гривень.

Крім штрафів, винуватці можуть також стикнутися з додатковими покараннями, як-то вилучення посвідчення водія на 3-6 місяців або адміністративний арешт на 5-10 діб.

Установка ГБО gbo-gas-service.
Установка ГБО gbo-gas-service.

Метою українського уряду є забезпечити баланс між дотриманням правил безпеки та поступовим переходом до використання екологічно чистих видів палива. Пропонуючи м’якіші та лояльніші покарання, пов’язані з використанням газових транспортних засобів, уряд сподівається залучити більше людей до використання екологічно чистих автомобільних технологій.

Нагадаємо, ми писали, що нове життя легендарного "дідуся": ЗАЗ-966 перетворили на стильний багі для літніх прогулянок.

Як повідомляв "Знай.ua", паливо дорожчатиме на 2 грн кожного тижня: причину пояснив експерт.

Також "Знай.ua" інформував, українці зганьбилися у Європі голіруч знімаючи блокіратор з колеса.