Перетворити "Запорожець" на надпотужний гіперкар, який складе конкуренцію у швидкості топовим спортивним автомобілям. Звучить, як якась наукова фантастика, але ентузіастам із міста Суми це вдалося.

Як виглядає найзарядженіший ЗАЗ на 1100 "конячок", показують на youtube-каналі "Sumy Racing Team".

Гоночний ЗАЗ. Фото: скрін youtube
Гоночний ЗАЗ. Фото: скрін youtube

Гаражні умільці нерідко вражають незвичайними модифікаціями автомобілів ЗАЗ. Зазвичай саме їх беруть за основу, тому що нескладна конструкція дозволяє експериментувати, як і ціна. Порізати кілька "Запорожців" та зробити лімузин – дивує, але майстри із Сум пішли набагато далі.

Так, українці створили справжній гоночний болід на базі старого ЗАЗу. Проєкт розроблявся кілька років, що зовсім не дивно, адже довелося створити спеціальну конструкцію, яка витримає всі 1100 кінських сил, заховані під капот.

Популярні новини зараз
"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Гоночний ЗАЗ. Фото: скрін youtube
Гоночний ЗАЗ. Фото: скрін youtube

Неймовірну потужність "Запорожця" забезпечує 5,4-літровий двигун Mustang Shelby. Чверть милі автомобіль долає за 9,6 секунди.

Начинка модернізованого ЗАЗ дивує, але і дизайну потрібно віддати належне. Машина виглядає як дикий звір, якого може приборкати тільки дуже сміливий водій з усіма необхідними навичками та гарною реакцією.

Раніше портал Знай повідомляв, підкорювач "Октоберфесту": умілець зробив із "Запорожця" справжній паб на колесах.

Також наш портал інформував заводський кабріолет від ЗАЗ: як виглядає рідкісна "Таврія" з відкритим кузовом.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, мрія, а не перша тачка: мешканець Вінниччини змайстрував із "Запорожця" кабріолет, всі дівчатка тепер його.