Експерти попереджали українців, що ціни на пальне підуть вгору - так і сталося. АЗС активно підвищують вартість бензину та дизпалива. Так, лише з 7 по 8 серпня низка заправок підняли цінники одразу на 1 гривню/літр. Про це свідчать дані щоденного цінового моніторингу Консалтингової групи "А-95".

У період з 7 по 8 серпня середня ціна вартість бензину марки А-95 піднялася на 0,29 гривні – до 50,69 гривні за літр, А-95 преміум зріс у ціні на 0,21 гривні – до 52,61 гривні за літр. Дизельне паливо в середньому в країні коштує 49,98 гривні за літр і за день зросло в ціні на 0,29 гривні.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Консолідована мережа АЗС групи "Приват" підняла ціни на пальне відразу на 1 гривню: бензин А-92 тепер коштуватиме 49 гривень за літр, А-95 та А-95+ у 50 та 50,50 гривні за літр відповідно, а дизель - 50 гривень за літр.

"Укрнафта" також одразу на 1 гривню підняла ціни на всі види палива, окрім бензину А-95+. Бензин марки А-92 коштує 47,90 гривні за літр, А-95 – 48,90 гривні за літр, дизпаливо – 47,90 гривні за літр.

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

У мережі UPG бензин марки А-95 піднявся в ціні на 0,50 гривні – до 51,90 гривні за літр, А-95+ подорожчав до 53,90 гривні за літр. Також на 50 копійок зросла вартість дизеля. Інші мережі АЗС такі як "БРСМ-Нафта", KLO, Mango, U.GO та інші також підвищили ціни на пальне.

Ціни на пальне. Фото: enkorr
Ціни на пальне. Фото: enkorr

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, зростання цін після повернення податків – це ще "квіточки": українців готують до чергового подорожчання палива.

Також наш портал інформував, нововведення для власників авто із ГБО: чого чекати водіям.

Крім того, ми писали, шукай каністри: українцям показали, на яких АЗС можна придбати найдешевше паливо.