Є водії, які особливо цінують різні "гарні" комбінації цифр. Для автомобільних номерів існує обмежена кількість комбінацій цифр із рідкісними комбінаціями – на них завжди великий попит.

Кілька років тому такий номер можна було купити тільки через людей "з системи", тобто завдяки знайомствам з наближеними до МРЕВ, які могли "вирішувати".

Однак тепер цю процедуру значно спростили. Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських телеканалів.

"Красиві" автономери, скріншот: YouTube
"Красиві" автономери, скріншот: YouTube

Вже кілька років тому в Україні працював сервіс перевірки наявності номера у конкретному Сервісному центрі, але забронювати номер перед своїм приїздом до Сервісного центру було неможливо.

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця "Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців
Показати ще

На сьогодні в українців з'явилася можливість бронювання номерного знака перед поїздкою до СЦ МВС для перереєстрації автомобіля. Вибрати номер перед реєстрацією тепер можна буде у електронному кабінеті водія. Це нововведення має стати ще одним кроком на шляху до онлайн-перереєстрації авто у майбутньому.

"Красиві" автономери, скріншот: YouTube
"Красиві" автономери, скріншот: YouTube

Після бронювання номера майбутній власник авто зможе отримати бажану комбінацію цифр під час реєстрації автомобіля у Сервісному центрі МВС.

Сервісний центр. Фото: скрін youtube
Сервісний центр. Фото: скрін youtube

Алгоритм бронювання конкретного номерного знака має такий вигляд:

- власник реєструється в Електронному кабінеті водія;

- власник обирає СЦ МВС для перереєстрації транспортного засобу;
власник обирає потрібну комбінацію цифр (за наявності у конкретному СЦ);

- ціна на звичайні номери – 360 грн чисто за виготовлення, ціна на "красиві" номери – від 4800 до 36 000 гривень залежно від комбінації цифр.

Номер буде заброньований протягом 10 календарних днів, і якщо людина не встигне переоформити авто, його заявку буде автоматично анульовано.

Нагадаємо, Нацбанк був у долі? Хто допомагав гральному бізнесу ухилятися від сплати податків.

Раніше повідомлялося, штрафів не буде, але права заберуть: водіїв попередили про раптові перевірки.

Також, досі хочеш на свій Ланос спойлер? Українські копи відкрили "полювання" на спортивні авто.