В Україні все частіше поліцейські штрафують водіїв за тріщини на лобовому склі. Однак як зазначають юристи, такі дії патрулбних порушують вимоги закону.

Про це повідомляє портал "Дорожній Адвокат".

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Фхівці зазначають, що під час виявлення тріщини на склі автомобіля патрульні можуть винести постанову про накладення адмінстягнення на підставі частини першої статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення у 340 гривень.

Якщо за повторне порушення протягом року водія знову спіймають "на гарчому", то його можуть позбавити права керування на три-шість місяців.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили
Показати ще

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Відповідно до ч. 1 ст. 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення, тріщина на лобовому склі не є підставою для накладення адміністративного стягнення.

Адвокати зазначають, що такі постанови є незаконними та мають бути скасовані у суді.

В такому випадку дуже важливо не погоджуватись із поліціянтами, не платити штраф та одразу його оскаржувати.

Штрафи, поліція, скріншот: YouTube
Штрафи, поліція, скріншот: YouTube

Адже інакше це означатиме, що повністю визнаєте мвою вину та під час повторної зупинки на вас можуть скласти протокол про адмінправопорушення за ч.4 ст.121 КУпАП та позбавити прав.

Раніше ми писали про те, що в Україні копам розв'язали руки щодо вилучення авто: головні зміни, які вже діють

Як повідомляв Знай.ua, номерні знаки і техпаспорт замовляли? Українці зможуть оформити доставку із сервісних центрів МВС

Також портал Знай.ua писав, що поспішати до сервісного центру не потрібно: у МВС повідомили про нову дистанційну послугу для водіїв