Запорізький автозавод міг випускати сімейні "Запорожці", а точніше мінівени, проте перспективний проєкт так і не втілили у життя. Про це пише autotheme.

Кожен автолюбитель знає, що "Запорожець" – це дводверний седан, де розмістити всю родину було великим викликом. Але мало хто підозрює, що свого часу конструктори Запорізького автомобілебудівного заводу працювали над створенням просторого сімейного мінівена і майже вийшло.

Мінівен ЗАЗ. Фото: із мережі
Мінівен ЗАЗ. Фото: із мережі

АвтоЗАЗ створив мінівен на початку 60-х років минулого сторіччя. Прототип був побудований на базі серійного "Запорожця" та успадкував від нього всі основні вузли та агрегати.

Мікроавтобус мав незалежну підвіску задніх коліс, торсіонну підвіску передніх та гальмівну систему з барабанами на всіх колесах.

Популярні новини зараз
Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили
Показати ще

Мінівен ЗАЗ. Фото: із мережі
Мінівен ЗАЗ. Фото: із мережі

Двигун було встановлено на 27 кінських сил із повітряним охолодженням. Отже, сильно розігнатися автомобіль не міг, але мав іншу перевагу – економність. На 100 км шляху він споживав лише 7,5 літра палива.

У салоні було два ряди сидінь і могло поміститися шестеро людей. При цьому сидіння можна було скласти і перетворити мінівен на компактну вантажівку.

Ідея конструкторів була дуже перспективною, проте проєкт назавжди залишився на стадії експерименту.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що розсікає повітря як куля: українці перетворили "Запорожець" на гоночний болід потужністю 1100 кінських сил.

Також наш портал інформував, заводський кабріолет від ЗАЗ: як виглядає рідкісна "Таврія" з відкритим кузовом.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, мрія, а не перша тачка: мешканець Вінниччини змайстрував із "Запорожця" кабріолет, всі дівчатка тепер його.