В Україні знову піднялися середні ціни на всі види палива. Наприклад, щоб заправити повний бак бензином А-95, вже доведеться витратити суму, яка вища за мінімальну пенсію. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Станом на 23 серпня середня вартість бензину А-95 досягла позначки 52,68 гривні, що на 14 копійок дорожче, ніж у попередній торговий день.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

З новими розцінками, заправити повний бак автомобіля "п'ятіркою" буде коштувати в середньому 2400 гривень за середнього обсягу 45 літрів. Сума досить значна з огляду на те, що мінімальна пенсія в Україні 2093 гривні. Тобто для пенсіонерів, навіть з урахуванням середньої пенсії, поїздки на автомобілі – справжня розкіш.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Інші види палива також подорожчали:

  • бензин А-95 преміум піднявся в ціні на 13 копійок – до 54,84 гривні за літр;
  • бензин А-92 на одразу на 36 копійок - до 50,43 гривні за літр;
  • дизельне пальне на 14 копійок – до 52,20 гривні за літр;
  • скраплений газ на 5 копійок – до 23,77 гривні за літр.

Ціни на пальне. Фото: скрін Мінфін
Ціни на пальне. Фото: скрін Мінфін

За прогнозами експертів, до кінця серпня паливо продовжить дорожчати, проте до позначки 60 грн/л не дістанеться.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, готуйтеся вивертати кишені: експерт упевнений, що цінові "сюрпризи" з паливом ще попереду.

Також наш портал інформував, стійкі плями, з якими не впорається навіть полірування: чому досвідчені автомобілісти не радять мити авто під сонцем.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, номерні знаки та техпаспорт замовляли? Українці зможуть оформити доставку із сервісних центрів МВС.