В Одесі в управлінні Національної поліції України розповіли про нову шахрайську схему, що з'явилася на дорогах.

Тому представники правоохоронних органів та підказали водіям, як не стати жертвою зловмисників.

Заблокована дорога, скріншот: YouTube
Заблокована дорога, скріншот: YouTube

Деякі громадяни вирішили незаконно заробляти на довірливих автомобілістах. Для цього вони інсценували дорожньо-транспортну пригоду, звинувачуючи інших водіїв. І після цього пропонували тихо "вирішити питання на місці", вимагаючи грошей.

Для цього вони використовували недешеві автомобілі, зокрема, чорний Mercedes-Benz S500L та сірий Volkswagen Passat. Перед тим, як звинувачувати когось у ДТП, вони добре попрацювали над зовнішнім виглядом авто, пошкодивши фарбу. Ці пошкодження і використовувалися як доказ "вини".

Популярні новини зараз
Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів
Показати ще

ДТП, скріншот: YouTube
ДТП, скріншот: YouTube

Для афери вони відразу ж використовували обидва автомобілі, виїжджаючи на дорогу, вибирали собі жертву і переслідували її. Коли хтось із них опинявся в "сліпій" зоні, інший робив різкий маневр, щоб автомобіліст раптово змінював траєкторію руху, щоб уникнути зіткнення, якого таки ніяк не уникнути з першою машиною.

Тому незабаром "постраждалий" зупиняв авто, що попалося на наживку, щоб пред'явити претензії у зіткненні та вимагати гроші.

Смертельна ДТП, фото Telegram
Смертельна ДТП, фото Telegram

Поліцейські просять водіїв бути надзвичайно уважними до подібних ситуацій, викликаючи правоохоронців на місце ДТП у разі конфлікту.

Нагадаємо, забудьте про фразу "повний бак": легендарний британський механік показав, як це вбиває авто

Як повідомляв "Знай.uа", в Україні водіям виписують 17 тисяч штрафу за простий папірець: порада юриста, як зберегти зарплату

Знай.uа писав, в Україні різко впав попит на б/в авто зі США: чому відмовляються від покупки "битків"