Українські водії у деяких випадках можуть нести покарання за своїх пасажирів. За що можуть оштрафувати більш ніж на 500 гривень, повідомляє "Дорожній адвокат".

Водії звикли до того, що правила дорожнього руху встановлюють персональну відповідальність за вчинені ними дії. Втім, бувають ситуації, коли покарати можуть за порушення пасажира.

Водiй. Фото: скрін youtube
Водiй. Фото: скрін youtube

Так, згідно з п.2.3 ПДР водій повинен пристібатися ременем безпеки, а також перевозити лише пристебнутих пасажирів. Віднедавна водіїв дедалі активніше почали карати за непристебнутих пасажирів. Патрульні трактують це як порушення правил дорожнього руху за ч.5 ст.121 КУпАП та виписують штраф у розмірі 510 гривень.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень
Показати ще

Зазначається, що нещодавно суд розглянув такий випадок за позовом оштрафованого водія. Втім, автомобіліста не змогли притягнути до відповідальності, оскільки співробітники поліції не змогли надати доказову базу, що перевозився непристебнутий пасажир.

Проте судові розгляди мало кому приємні, як і штрафи, тому пасажирам краще пристібатися і тим самим не нехтувати безпекою та не підставляти водія.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, за кермом без цигарок та вейпів: кого із водіїв можуть оштрафувати за шкідливу звичку.

Також наш портал інформував, водіям дали 10 днів: хто має звернутись до сервісного центру МВС для заміни посвідчення.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, 3 роки без прав – здадуться легкою прогулянкою: копи нагадали водіям про найнебезпечніші місця на дорозі.