Заправити автомобіль неякісним паливом - цілком реальна загроза. У цьому випадку найгірше не так обман на АЗС скільки наслідки для автомобіля. Експерти поділилися способами визначення якості бензину і дизеля, пише портал mashyna.

За словами фахівців, найпростіший спосіб перевірити якість палива – оглянути його у прозорій ємності. Герметично закривши ємність пробкою, слід почекати кілька хвилин - якщо рідина потемніла і з'явився осад, то можна з упевненістю сказати, що це контрафакт.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Якщо паливо додана вода, її видно окремим шаром. Що стосується додаванням механічних домішок, їх можна виявити, пропустивши бензин через паперовий фільтр. Потемніння папірця сигналізуватиме про присутність домішок.

Дизельне паливо високої якості має помірний запах і світло-коричневий або бурий із синюватим відтінком. Дизпаливо після випаровування залишає на папері жирну пляму, а бензин не залишає слідів.

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Використання неякісного палива може призвести до серйозних поломок, зокрема, може вийти з ладу паливна система автомобіля або навіть двигун.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, бюджетні способи відмити лобове скло від забруднень: заощаджені гроші підуть на бензин.

Також наш портал інформував, стійкі плями, з якими не впорається навіть полірування: чому досвідчені автомобілісти не радять мити авто під сонцем.

Крім того, ми писали, у салоні смердить вихлопними газами та бензином - не поспішайте на СТО: лайфгак, який заощадить багато грошей водіям