На вулиці вдень ще поки тепло, але холоди вже близько і водіям потрібно знати, як прогрівати машину правильно.

Прогрів машини, це доволі не проста справа, не зважаючи на те, що це доводиться робити всім та завжди. Залежить він від декількох факторів: типу двигуна, кліматичних умов, моделі автомобіля. Варто пам’ятати, що сучасні бензинові та дизельні двигуни вже не вимагають тривалого прогріву, як це було раніше.

Автомобіль в осінній сезон. Фото Freepik
Автомобіль в осінній сезон. Фото Freepik

Прогрів залежить від декількох факторів, залежно від них треба прогрівати свою машину правильно.

Температура

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Температура на вулиці відіграє велику роль, саме тому у холодну пору варто прогрівати автомобіль. В залежності від температури повітря це може зайняти від 10 до 15 хвилин. Однак, більше вказаного часу прогрівати його не варто, адже це може збільшувати кількість витраченого пального. Окрім цього, довге прогрівання авто негативно впливає на навколишнє середовище, як би банально це не звучало.

Прогрівання двигуна. Фото: скриншот Youtube
Прогрівання двигуна. Фото: скриншот Youtube

Для електричних та гібридних двигунів прогрів не потрібен зовсім: в них вбудовані сучасні технології, які дозволяють прогрів зробити мінімальним та рушити з місця відразу після того, як заведеться мотор.

Регулювання обертів

Регулювання обертів холостого ходу – обов’язкова умова для правильного прогрівання двигуна. Вони мають бути не набагато вище звичайних, це допоможе прогрітися двигуну набагато швидше.

Прогрівання двигуна. Фото: скриншот Youtube
Прогрівання двигуна. Фото: скриншот Youtube

Варто пам’ятати, що перегрів двигуна не несе ніякої користі, а навпаки може спричинити ряд проблем.

Акумулятор

Щоб не розрядити акумулятор гріти двигун не треба довго. Варто на декілька хвилин запустити двигун, щоб масло стало трохи рідшим. Це зробить запуск набагато легшим. У більшості випадків для цього достатньо до 10 хвилин прогріву.

Нагадаємо, портал Знай інформував, 5 головних правил, як не допустити недоливу на АЗС

Раніше на порталі Знай повідомлялося, маленькі нюанси дозволять уникнути ДТП: як правильно налаштовувати бічні дзеркала в авто

Також, наш портал інформував, поширена помилка водіїв, яка може "знищити" двигун автомобіля