Оскільки постійно зростає орендна плата на приватне житло для оренди, молоді люди все частіше вибирають доволі непростий шлях - жити в автомобілі або у фургоні.

Наприклад, громадянка США Хобо Але, яка ось уже цілих 7 років живе в машині, вирішила розповісти, скільки їй обходиться такий спосіб життя.

Про це стало відомо завдяки новій публікації американського таблоїду The Sun.

Історія Хобо Але, фото: The Sun
Історія Хобо Але, фото: The Sun

Хобо живе зі своїм хлопцем в автомобілі, щоб подорожувати та уникнути типових витрат на стаціонарне житло.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Після того, як багато людей запитали, скільки коштує життя в дорозі, вона зняла на цю тему окреме відео. Блогерша порівняла витрати за три місяці та пояснила єдину справжню перевагу автожиття – гнучкість.

Скільки коштує життя в автомобілі

"Якщо ви шукаєте цифру, я просто скажу, що це може коштувати стільки, скільки ви хочете, адже на остаточну суму впливає багато факторів", - сказала Але.

Чинники ціноутворення:

- Як часто ви в дорозі;
- як швидко подорожуєте;
- де зупиняєтеся;
- Скільки коштує кемпінг (якщо ви там зупиняєтеся);
- Як ви харчуєтеся.

"Все залежить від того, які пріоритети ви ставите перед собою. Ваш особистий стиль подорожі та уподобання впливають на те, скільки ви збираєтеся витратити", - зазначила блогерка.

Наприклад, коли вони подорожували до Єллоустонського національного парку, то замість того, щоб поставити намет у безкоштовному місці за межами заповідника, вони обидва вирішили заплатити за табір задля зручності.

Історія Хобо Але, фото: The Sun
Історія Хобо Але, фото: The Sun

За той місяць загальні витрати становили близько 1232 доларів (45 505 грн) на двох, тоді як в інші місяці вони заощаджували на кемпінгу і зазвичай витрачали близько 896 доларів.

В обох випадках це значно дешевше, ніж середня вартість оренди житла. Навіть якщо не зважати на комунальні послуги, за які Але та її хлопець не платять.

Через оренду кемпінгу витрати того місяця були трохи жорсткішими у пранні, їжі та воді. Також на загальну суму витрат впливають: борги, рахунки за страховку автомобіля або медичні послуги, якщо ви сплачуєте їх.

Нагадаємо, ДТП без судової тяганини та вилучення прав: як спрощує життя водіям європротокол.

Раніше повідомлялося, що українець відсудив у Rozetka десятки тисяч: як йому це вдалося.

Також, хлопець найняв приватного детектива після 5 років стосунків і "подругами" виявився коханець: "Я ніколи не бачив її такої злої".