Для всіх наших шанованих читачів, які стосуються водіння авто, з'явилися важливі новини. Справа в тому, що поліція почала відправляти українських водіїв під адміністративний арешт через відсутність техогляду транспортного засобу.

У деталях про такий випадок розповіли експерти спільноти юристів "Дорожній адвокат".

Техогляд, скріншот: YouTube
Техогляд, скріншот: YouTube

Зазначається, що чоловіка вже покарали за непроходження техогляду за ч.3 ст. 121 КУпАП штрафом у 340 гривень. Минулого разу автомобіліст не став оскаржувати стягнення та сплатив штраф, але не знав, що відтепер він підлягав суворішому покаранню за повторне порушення.

У результаті це з ним і сталося, коли співробітники Національної поліції України зупинили його знову та виявили відсутність техогляду. На цей раз щодо нього вже склали адмінматеріал за ч.4 ст. 121 КУпАП.

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців
Показати ще

Техогляд, скріншот: Facebook
Техогляд, скріншот: Facebook

Українське законодавство у такому разі передбачає, що суд може призначити за цією нормою одночасно лише одне покарання — позбавлення прав від 3 до 6 місяців або відправити водія під арешт на строк від 5 до 10 діб.

Чоловік за допомогою адвоката просив суддю не карати його позбавленням прав, за що у результаті поплатився свободою на 5 діб, що є найсуворішим адміністративним покаранням.

Нагадаємо, як очистити автомобільні килимки: прості та надійні способи.

Раніше повідомлялося, ніде не сховатися: копи штрафують українських водіїв по кадрах із соцмереж.

Також, у тебе 7 днів: що потрібно зробити українським водіям, щоб не отримати 48 тисяч штрафу.