Минулого року ринок пального в Україні, пережив через розв'язану росією проти нашої країни війну гостру кризу. Українці навчились адаптуватися до жорстких обмежень, однак зрозуміло що ніхто не хоче повертатись в той час.

Чи варто боятися дефіциту палива у найближчий час розповів аналітик консалтингової компанії "Нафторинок" Олександр Сіренко.

бензин, паливо, заправка
бензин, паливо, заправка

Експерт втішає водіїв та зазначає, що зараз немає ризиків, які б могли спричинити дефіцит та кризу бензину та дизелю.

Аналітик пояснює, що минулого року пального не бракувало, а криза виникла тому, що Україна не встигала привозити сировину з нових напрямків.

Популярні новини зараз
Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи
Показати ще

"Нам готові були трейдери й виробники європейські, азійські, американські його постачати. Пальне було завжди, але потрібен був час, щоб його законтрактувати. Давалась в знаки різниця залізничних колій з іншими країнами, адже це також займало чималий час, аби перекинути вагон з вузької колії на широку. Однак зараз цієї проблеми вже немає," – говорить Олександр Сіренко.

Експерт запевняє, що наразі Україна забезпечена всіма необхідними ресурсами, які дають можливість витрачати менше часу на перевезення сировини.

Заправка, фото: Pxhere
Заправка, фото: Pxhere

"Тішить те, що більша частка пального до нас їде саме автотранспортом. Це і газ, і дизель, і бензин. От коли ми достатньо закупили бензовозів, то проблема дефіциту зникла," – додає аналітик.

Тобто, ресурс на європейському ринку є і його достатньо. Тому наразі українцям не варто перейматися за дефіцит пального.

Раніше портал Знай повідомляв, вам підсунули контрафакт: водіям назвали прості способи визначити якість бензину та дизеля.

Також наш портал інформував, віддаватимемо по 60 грн за літр? Українцям розповіли, чи загрожує дефіцит та зростання цін на пальне.

Крім того, ми писали, українців просять бути обережними при купівлі палива: 5 порад, які збережуть ваш гаманець.