В Україні активно зростають ціни на дизель та бензини, тому багато водіїв замислюються про встановлення ГБО. Наскільки вигідне таке рішення у 2023 році, розповіла керівник розвитку продуктів уживаних авто AUTO.RIA Ірина Кобернюк.

Заправка автомобіля пропан-бутановою сумішшю на 100 км міського пробігу коштує вдвічі дешевше за бензин. Однак слід врахувати витрати на переобладнання транспортного засобу, тип обладнання та машини.

Автогаз. Фото: скрін youtube
Автогаз. Фото: скрін youtube

У середньому водію знадобиться близько року, щоб відбити гроші, витрачені на встановлення та оформлення ГБО. Після цього можна буде суттєво економити, але за умови, що співвідношення цін між зрідженим газом та паливом буде на нинішньому рівні.

ГБО, скріншот: YouTube
ГБО, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення
Показати ще

"Якщо брати середні дані за всіма перерахованими показниками, то близько року потрібно для того, щоб окупити інсталяцію ГБО і потім економити", - вважає експерт.

Водночас фахівець наголошує, що зарядка електромобіля на станціях з публічним доступом може обходитись ще дешевше, ніж їзда на автогазі. Отже, в розрізі економності найкращий варіант - авто на електротязі.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, бюджетні способи відмити лобове скло від забруднень: заощаджені гроші підуть на бензин.

Також наш портал інформував, покладіть у бардачок - знадобитися: навіщо в салоні автомобіля піна для гоління, лайфгак від досвідчених водіїв.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, стійкі плями, з якими не впорається навіть полірування: чому досвідчені автомобілісти не радять мити авто під сонцем, що палить.