З міста Дніпро прийшли дуже цікаві новини для всіх автолюбителів. Тут місцеві механіки переробили класичний "Запорожець" ЗАЗ-968. Варто відразу зазначити, що автомобіль трансформували дуже круто, в нього вдихнули нове життя.

Транспортний засіб оснастили 60-сильним двигуном, який дозволяє брати участь у ралійних перегонах.

Про це авто стало відомо завдяки сюжету одного з українських телеканалів, доступного в мережі YouTube.

"Запорожець" для ралі, скріншот: YouTube
"Запорожець" для ралі, скріншот: YouTube

Машині довелося пройти багато "випробувань". Власники присвятили чимало часу та ресурсів, щоб він міг конкурувати з багатьма сучасними спортивними автомобілями. В результаті вийшов справді захоплюючий ралійний автомобіль, що демонструє чарівність епохи, яка вже минула.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Трансформація цього класичного автомобіля включала видалення всіх елементів інтер'єру та ізоляції, а також модифікацію кузова автомобіля для встановлення каркаса безпеки.

Така установка гарантує безпеку водія та штурмана під час руху складною місцевістю ралійних перегонів.

Щоб відповідати гоночним стандартам, "Запорожець" тепер може похвалитися чотириточковими ременями безпеки, розширеними колісними дисками для підвищення стійкості та додатковим світлообладнанням, що дозволяє автомобілю сяяти навіть у темних куточках гоночного світу.

Модифікований двигун потужністю 60 кінських сил пожвавлює цей старовинний ралійний автомобіль. Незважаючи на значну потужність, він зберігає пристойний показник витрати палива – 12 літрів на 100 кілометрів.

"Запорожець" для ралі, скріншот: YouTube
"Запорожець" для ралі, скріншот: YouTube

Маючи максимальну швидкість 140 км/год, цей ЗАЗ-968 є свідченням неймовірного потенціалу, якого можуть досягти старовинні автомобілі, отримавши нове життя.

Завдяки цим чудовим змінам старий "Запорожець" успішно знайшов свою нішу в ралійних перегонах, де він бере участь у перегонах з ентузіазмом.

"Запорожець" для ралі, скріншот: YouTube
"Запорожець" для ралі, скріншот: YouTube

Цей класичний ЗАЗ-968, витончено долаючи вигини та повороти українських ралійних трас, продовжує підкорювати серця ентузіастів, старих та нових, і нагадує нам про вічну привабливість старовинних авто.

Нагадаємо, мішки, балкон і навіть сервісний центр: досвідчений водій розповів, як правильно зберігати літню гуму.

Раніше повідомлялося, що ніяких пабів, все своє - під рукою: легендарний "Запорожець" оснастили пивоварнею, шукай водія.

Також, "Навіть поліція зупиняла, було цікаво": українець переробив "Таврію" для їзди на дровах.