Українці роблять значні запаси палива в умовах можливих обстрілів росіян та блекаутів взимку, проте є гранична норма пального, яке можна перевозити в авто. Якщо її порушити, можна отримати штраф.
Про конкретний випадок, коли українець порушив правила перевезення палива, розповіли у Патрульній поліції. Якось патруль зупинив на трасі мікроавтобус Volkswagen LT-35, який перевозив каністру з 2000 л дизельного палива. Водій не мав документів на дозвіл перевезення і не пояснив, куди транспортує пальне.
Охоронці порядку винесли водію постанову за ч. 1 ст. 132-1 (Порушення правил дорожнього перевезення небезпечних вантажів) КУпАП.

Перевезення палива, фото Нацполіція
Перевезення палива, фото Нацполіція

Однак водіям варто знати, на що не поширюються правила, згідно з пунктом 1.7 Наказу МВС "Про дорожнє перевезення небезпечних вантажів":
  • на рідке паливо, що міститься в паливних баках транспортного засобу, що здійснює перевезення, та призначене для забезпечення тяги або для функціонування будь-якого обладнання транспортного засобу;
  • загальна ємність вбудованих баків має перевищувати 1500 л однією транспортну одиницю, а ємність бака, встановленого на причепі, має перевищувати 500 л;
  • у переносних паливних ємностях (наприклад каністрах) можна перевозити не більше 60 л палива на одну транспортну одиницю.

Це означає, що при перевезенні понад 60 літрів у каністрах, водієві звичайного легковика загрожує штраф 510 гривень.

Штрафи ПДР, скріншот: YouTube
Штрафи ПДР, скріншот: YouTube

Нагадаємо, на дорогах починають діяти нові правила: водіїв попередили про зміни у правил дорожнього руху

Раніше ми писали про те, що поліцейські не можуть штрафувати водіїв через одну помилку

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, водії схрестили пальці: ціни на бензин раптово розгорнулися.