Іноді навіть досвідчені водії не знають всіх нюансів експлуатації автомобіля і несвідомо підвищують ризик поломок. Наприклад, прості помилки можуть вивести з ладу коробку передач, ремонт якої може бути дорогим. Про це повідомляє портал hyser.

Вік живи вік учись. Проста приказка, зокрема, стосується навички керування автомобілем. Помилки, які можуть здатися некритичними, насправді збільшують ризик серйозної поломки.

Водiй. Фото: скрін youtube
Водiй. Фото: скрін youtube

Трансмісія є одним із найважливіших елементів системи керування автомобілем і якщо вона виходить з ладу, то удар по гаманцю може бути дуже відчутним. Експерти зазначають, що термін служби коробки залежить від поведінки водія і виділяють помилки, яких краще не допускати.

По-перше, не рекомендується часте утримання руки на важелі перемикання передач, а також неповна видавання зчеплення. Вкрай негативно на трансмісію впливає постійне натискання на педаль зчеплення.

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Автомобіль. Фото: скрін youtube
Автомобіль. Фото: скрін youtube

Крім того, водії не повинні нехтувати трансмісійною оливою, яку слід міняти кожні 70-100 тисяч кілометрів пробігу. У зимовий час потрібно приділяти належну увагу прогріву автомобіля, якщо не робити цього, то ризик поломки зростає.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, заміна паливного фільтра: 3 випадки, коли це необхідно робити негайно.

Також наш портал інформував, як захистити лобове скло від льоду: прості поради, які заощадять ваш цінний час вранці.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, водіям на замітку: як ефективно економити паливо в холодну пору року.