Чоловік зупинився на вимогу поліцейських, однак відмовився пред'являти їм водійське посвідчення, аргументуючи тим, що він нічого не порушив. Правосуддя стало на його бік та рішенням компенсувало усі судові витрати, тож патрульні залишились ні з чим.

Штрафи, поліція, скріншот: YouTube
Штрафи, поліція, скріншот: YouTube

У Сумах патрульний зупинив автомобіль Toyota Camry як йому здалося, через стоянку у недозволеному місці та почав вимагати у водія посвідчення.

Власник Toyota заявив, що пред'явить водійське посвідчення після початку розгляду справи. Надалі поліцейський відклав розгляд справи. Патрульний такий оштрафував водія за ч. 1 ст. 126 КУпАП (керування транспортним засобом особою, яка не має при собі або не пред`явила для перевірки посвідчення водія відповідної категорії) на 425 гривень.

Поліція, авто, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, авто, штраф, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Водій намагався скасувати цю постанову в суді першої інстанції, однак ця ідея не увінчалася успіхом, тож він оскаржив рішення у апеляції.

Другий апеляційний адміністративний суд скасував рішення суду першої інстанції та штраф патрульних.

З поліцейських суд стягнув 1342 грн, як компенсацію за судові витрати водія.

Штрафи, поліція, скріншот: YouTube
Штрафи, поліція, скріншот: YouTube

Судді пояснили, що патрульні мають право вимагати у водія водійське посвідчення, тільки тоді, коли він порушив ПДР або під час оформлення ДТП.

З'ясувалось, що правоохоронцям не вдалося зафіксувати той факт, що водій порушив правила, адже стоянка могла бути вимушеною, наприклад коли спустило колесо.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, заміна паливного фільтра: 3 випадки, коли це необхідно робити негайно.

Також наш портал інформував, як захистити лобове скло від льоду: прості поради, які заощадять ваш цінний час вранці.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, водіям на замітку: як ефективно економити паливо в холодну пору року.