В Україні хочуть впроавдити новий "сезонний" штраф для власників авто. Депутати пропонують карати водіїв, які в зимовий сезон їздять на літній резині.

Вони вже внесли відповідний проект на розгляд за №8369.

Поліція, авто, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, авто, штраф, скріншот: YouTube

Його хочуть запровадити для того, щоб підвищити безпеку дорожнього руху в Україні та зменшити кількість аварій, що виникають через водіїв, які нехтують зміною резини у сезон холодів.

Шини. Фото Freepik
Шини. Фото Freepik

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Згідно тексту законопроєкту буде прописана адміністративна відповідальності за керування транспортним засобом з різними технічними недоліками, зокрема тими, що впливають на гальмівну або кермову систему, а також буксирувальні пристрої та зовнішнє освітлення, особливо у темний час доби.

Автомобіль. Фото: скрін youtube
Автомобіль. Фото: скрін youtube

Порушення закону буде вважатися використання транспортного засобу з непідходящими типами шин або використання шин, які не відповідають встановленим нормам і стандартам у період з 1 листопада по 31 березня.

За такі порушення водіям будуть виписувати штраф у розмірі 340 гривень.

Раніше повідомлялося, "Хотіли покарати за допомогу": митниця оштрафувала польського волонтера, який віз автомобіль ЗСУ.

Також, буде, як "нова копійка": цей лайфхак з майонезом використовують лише успішні "перекупи".

Також, природа проти штрафів: ворона відчайдушно "відбила" українського водія з кайданів інспектора