Купити підтриманий автомобіль за кордоном можна за дуже приємними цінами, але щоб їздити на ньому в Україні необхідне розмитнення та перереєстрація. Як це зробити під час воєнного стану, розповіли на офіційній facebook-сторінці Головного сервісного центру МВС.

Насамперед необхідно пройти сертифікацію транспортного засобу, а після – звернутися до Експертної служби МВС. Спеціалісти дослідять автомобіль та нададуть відповідний висновок.

Сервісний центр. Фото: скрін youtube
Сервісний центр. Фото: скрін youtube

Далі вже можна звертатися до сервісного центру МВС, попередньо зібравши пакет документів:

  • паспорт;
  • ІПН;
  • документ, що підтверджує правомірність придбання, одержання, ввезення, митного оформлення авто;
  • реєстраційний чи прирівняний до них документ іноземної держави;
  • сертифікат відповідності;
  • експертне заключення.

Сервісний центр МВС. Фото: скрін youtube
Сервісний центр МВС. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот
Показати ще

"Після реєстрації транспортного засобу власник отримує номерний знак і свідоцтво про реєстрацію авто в Україні. Звертаємо увагу, що при першій реєстрації легкового автомобіля сплачується збір на обов’язкове державне пенсійне страхування", - нагадали в сервісному центрі.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, обов'язковий техогляд: українських водіїв попередили про важливе нововведення.

Також наш портал інформував, не лише схудне гаманець, а й заберуть авто: поліцейські розповіли, як карають водіїв за паркування на місцях для інвалідів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, спочатку 340 грн, а потім - 17 тисяч: українським водіям показали, чим закінчаться "покатушки" без техогляду.