Купувати авто з рук завжди ризик, і однією з найнеприємніших проблем є іржавіння кузова.

Хоча за останні роки антикорозійні властивості сплавів, що використовуються при виробництві авто значно покращилися, деякі бюджетні моделі все ще залишаються вразливими.

На основі матеріалу видання Автотема наведемо перелік автомобілів, у яких треба бути особливо обережним в оцінці стану кузова.

Знаменитий Lanos

Ланос, ілюстративний скрін з відео
Ланос, ілюстративний скрін з відео

Lanos вже давно встиг заслужити сумнівну репутацію: він був найдешевшою іномаркою на ринку. Але за низьку ціну доводиться платити: автомобіль зроблений з дуже тонкого металу, який до того ж дуже схильний до корозії. Що характерно, у цій машині "згнивають" навіть такі елементи, як стійки кузова, рамка вітрового скла та моторний щит. Знайти на ринку "Ланос" у хорошому стані майже неможливо.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Daewoo Nexia

Іржа на Daewoo Nexia, скріншот відео
Іржа на Daewoo Nexia, скріншот відео

У 1990-х і на початку нульових Nexia була бестселером. На вторинному ринку їх багато, проте знайти екземпляр у хорошому стані майже неможливо. Хоча двигун машина отримала відносно надійний, з кузовом спостерігаються серйозні проблеми. Вразливими є практично всі вузли, і це стосується навіть авто, випущених після рестайлінгу.

Форд Мондео

Незважаючи на відмінні ходові якості у перших трьох поколінь моделі, їх кузов іржавів майже за один сезон. Нові Mondeo виявилися більш стійкими у цьому аспекті, але експерти все одно мають свої претензії. Так, третє покоління Mondeo має вразливе ребро даху над вітровим склом. Не менше страждають і колісні арки.

Нагадаємо, що не відкладайте до першого снігу: що потрібно перевірити в авто до початку зими.

Раніше ми повідомляли про зимові лайфхаки для водіїв: як правильно зберігати автомобіль на вулиці у сильний холод .