Українських водіїв попередили про значну небезпеку на дорогах через зміну погодних умов. Відповідне повідомлення з'явилося на офіційній facebook-сторінці ДСНС України.

Найближчими днями в Україні очікується зміна погодних умов. У більшості областей синоптики передають зниження температури повітря та перший сніг.

Ожеледиця. Фото: скріншот youtube
Ожеледиця. Фото: скріншот youtube

Вже 18 листопада сніг очікується у Житомирській, Вінницькій, а також західних областях та Прикарпатті. Подекуди можливе утворення снігового покриву до 10-20 сантиметрів.

У Сумській, Полтавській, Дніпропетровській, Херсонській та Запорізькій областях зима настане 20 листопада. Може випасти до 15 сантиметрів снігу, а на дорогах буде ожеледь.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Авто в снігу, скріншот: YouTube
Авто в снігу, скріншот: YouTube

У зв'язку з цим рятувальники закликають водіїв належним чином підготуватися до зміни погоди та дотримуватись правил дорожнього руху.

"Просимо водіїв, хто цього ще не зробив, подбати про зміну літньої гуми на зимову! Дотримуйтесь ПДР і дистанції, наближаючись до пішохідних переходів – сповільнюйте швидкість і будьте максимально пильними!", - порекомендували рятувальники.

Раніше портал Знай повідомляв, дощі, мокрий сніг та мінусова температура: синоптик злякала українців справжньої зими.

Також наш портал інформував, наслідки можуть бути фатальними: водіїв попередили про небезпеку.

Крім того, ми писали, зимові лайфгаки для водіїв: як правильно зберігати автомобіль на вулиці у сильний холод.