Патрульна поліція України лише за 2023 рік склала близько 10 тисяч протоколів про порушення правил дорожнього руху, але не водіями, а пішоходами, які теж часто нехтують правилами дорожнього руху.

Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький під час телемарафону.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

"Якщо брати лише за цей рік, тобто близько 10 тисяч складових матеріалів саме про притягнення до відповідальності", - заявляє він.

Правоохоронці постійно звертають на цю проблему увагу. Білошицький паралельно цьому закликав і водіїв, і пішоходів бути особливо обережними в умовах поточної погоди за ожеледиці, погіршення видимості через сніг і так далі. Він попросив водіїв бути уважнішими на дорогах, а пішоходів - одягатися у світлі куртки чи жилети зі світлоповертачами, щоб бути помітнішими у темряві.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії
Показати ще

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

За порушення правил дорожнього руху пішоходам загрожує штраф у розмірі 255 гривень. У стані алкогольного сп'яніння ця сума збільшується до 680 грн. Якщо ж порушення спричинило небезпечну ситуацію на дорозі - штраф становитиме 850 грн або громадські роботи на 20-40 годин.

Хоча деякі водії вважають, що, по-перше, такі штрафи є недостатніми, по-друге, що випадків порушення набагато більше по всій країні.

Нагадаємо, водій завжди п'яний:патрульні придумали безвідмовний спосіб "рубати" хабара

Як повідомляв "Знай.uа", у водіїв відлягло від серця:АЗС показали нові ціни на бензини та дизель

Знай.uа писав, у Києві лютують автомобільні аферисти: залишають водіям записки