Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до водіння авто, з'явилося дуже важливе нагадування. Йдеться про те, як можна цілком законно уникнути евакуації авто на штрафмайданчик за порушення правил паркування.

На доказ цього послужила інформація із судового рішення у справі № 461/7753/23, ухваленого Галицьким районним судом Львова.

Евакуатор, скріншот з відео
Евакуатор, скріншот з відео

Так, у серпні 2023 року водія електромобіля Tesla Model S у Львові притягли до адміністративної відповідальності за неправильне паркування на пішохідному переході. Інспектор із паркування склав постанову, і автомобіль був готовий до евакуації.

Однак водій Tesla Model S, який з'явився на місці, запропонував усунути порушення негайно, обіцяючи виїхати і більше не порушувати правила паркування.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Незважаючи на прохання власника, машину все одно відправили на штрафмайданчик, і йому довелося заплатити близько 3000 гривень за штраф, евакуацію та зберігання.

Штраф, поліція, скріншот: YouTube
Штраф, поліція, скріншот: YouTube

Суд розглянув скаргу водія та задовольнив позовну заяву. У судовому рішенні йдеться про те, що законодавство звільняє водія від штрафу та евакуації авто, якщо він з'явився на місці до моменту вилучення транспортного засобу.

Працівникам слід скласти протокол про адміністративне правопорушення, а не тимчасове затримання транспортного засобу, якщо водій готовий швидко усунути проблему.

Суд стягнув на користь водія близько 8700 гривень із Департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради.

Нагадаємо, можна загробити своє авто: як часто потрібно міняти антифриз.

Раніше повідомлялося, доведеться зупинитися: в Україні копи почнуть жорстко штрафувати за "легке" порушення.

Також, "Справжньої зими може не бути": відомий метеоролог спрогнозував, чого очікувати українцям.